Linia națională anticorupție: 0-800-55555
Linia specializată anticorupție ANSA: 022-290-800
Linia specializată anticorupție CNA: 022-257-333

SECȚIA MICROBIOLOGIE SANITARĂ

Respectarea cerințelor pentru criteriile de igienă și siguranță ale produselor alimentare se verifică prin metode microbiologice conforme metodelor de referință internaționale, în următoarele produse:

Respectarea cerințelor pentru criteriile de igienă și siguranță ale produselor alimentare se verifică prin metode microbiologice conforme metodelor de referință internaționale, în următoarele produse:

Metode microbiologice
1.Determinarea și tipizarea serologică a Salmonella spp.Produse alimentare: carne, lapte, ouă, pește și produse din ele, inclusiv    culinare
2.Determinarea Listeria monocytogenes și Listeria spp.Produse alimentare gata pentru consum, inclusiv culinare
3.Determinarea numărului de colonii la 30°CProduse alimentare: carne, lapte, ouă, pește și produse din ele, inclusiv culinare
4.Determinarea stafilococilor coagulaza-pozitivi (Staphilococcus aureus și alte specii)Produse alimentare, inclusiv culinare
5.Determinarea Escherichia Coli beta-glucoronidază pozitivăProduse alimentare: carne, lapte, ouă, pește și produse din ele, inclusiv culinare
6.Determinarea EnterobacteriaceaeProduse alimentare, inclusiv culinare, carne, produse lactate, produse din ouă
7.Determinarea Clostridii sulfitreducătoareProduse alimentare: carne, produse lactate, produse din pește
8.Determinarea Bacterii coliformeProduse alimentare, inclusiv culinare
9.Determinarea drojdiilor și mucegaiurilorProduse alimentare, inclusiv culinare, produse din carne, produse lactate, produse din pește
10.Determinarea bacteriilor acidolacticeProduse lactate
11.Determinarea numărului de celule somaticeLapte
12.Determinarea Campylobacter spp.Carne de pasăre
3Micro1-220x300
3Micro2-283x300

ULTIMELE NOUTĂTI

Aici găsești cele mai recente informații, comunicate de presă, actualizări legislative și anunțuri importante din partea instituțiilor care reglementează și monitorizează domeniile de carantină fitosanitară, protecția plantelor, controlul pesticidelor și al fertilizanților, precum și siguranța produselor de uz nedomestic.

vezi mai mult
Icon

Notificare importantă

Lucrăm în prezent la o versiune nouă și îmbunătățită a site-ului nostru. Este posibil ca unele informații afișate aici să fie învechite sau să nu reflecte cele mai recente actualizări.