| Metode microbiologice |
| 1. | Determinarea și tipizarea serologică a Salmonella spp. | Produse alimentare: carne, lapte, ouă, pește și produse din ele, inclusiv culinare |
| 2. | Determinarea Listeria monocytogenes și Listeria spp. | Produse alimentare gata pentru consum, inclusiv culinare |
| 3. | Determinarea numărului de colonii la 30°C | Produse alimentare: carne, lapte, ouă, pește și produse din ele, inclusiv culinare |
| 4. | Determinarea stafilococilor coagulaza-pozitivi (Staphilococcus aureus și alte specii) | Produse alimentare, inclusiv culinare |
| 5. | Determinarea Escherichia Coli beta-glucoronidază pozitivă | Produse alimentare: carne, lapte, ouă, pește și produse din ele, inclusiv culinare |
| 6. | Determinarea Enterobacteriaceae | Produse alimentare, inclusiv culinare, carne, produse lactate, produse din ouă |
| 7. | Determinarea Clostridii sulfitreducătoare | Produse alimentare: carne, produse lactate, produse din pește |
| 8. | Determinarea Bacterii coliforme | Produse alimentare, inclusiv culinare |
| 9. | Determinarea drojdiilor și mucegaiurilor | Produse alimentare, inclusiv culinare, produse din carne, produse lactate, produse din pește |
| 10. | Determinarea bacteriilor acidolactice | Produse lactate |
| 11. | Determinarea numărului de celule somatice | Lapte |
| 12. | Determinarea Campylobacter spp. | Carne de pasăre |