Ore de lucru
Contacte
Laboratorul efectuează încercări de laborator a produselor alimentare:
1.Carne, preparate și produse din carne, inclusiv culinare;
2.Pește, moluște, crustacee și alte nevertebrate acvatice, produse din pește, inclusiv culinare;
3.Lapte, produse lactate;
4.Ouă și produse din ouă, inclusiv culinare;
5.Miere;
conform cerințelor documentelor și standardelor normative naționale și internaționale în vigoare.
Prima acreditare a laboratorului a avut loc în anul 1995.
Echipa noastră este formată din specialiști – microbiologi, biologi, medici-veterinari, chimisti, tehnologi – din domeniul sanitar-veterinar și controlul calitatii produselor alimentare, cu titlu științific, cu experiența în domeniul testării fizico-chimice și microbiologice a produselor alimentare.
Analiza calității rezultatelor încercărilor se execută prin: utilizarea materialelor de referință (MR si MRC), etaloanelor, tulpinilor de referință, încercări replicate, încercări prin doua metode, participări la teste de competență și încercări interlaboratoare.Trasabilitatea măsurării se efectuează prin etalonarea echipamentelor critice la Instituții de metrologie al cărui serviciu este acoperit de aranjamentul CIPM MRA sau este acreditat de un Organism recunoscut de EA (Acreditare europeana) și prin materiale de referință trasabile.

Stela Carpov
Șef laborator regional




















